Wróć do Pomocy
Anulowanie rezerwacji
Dla wszystkich
Anulować mogą obie strony.
Klienci: otwierają osobisty link z e-maila o rezerwacji i wybierają anulowanie. Anulowanie podlega zasadom ustalonym przez firmę, które widać na stronie rezerwacji.
Właściciele firm: otwierają zlecenie i je anulują. Klient dostaje e-mail.
Anulowane zlecenie znika z listy dnia, a jego termin znów jest wolny. Zlecenie i jego historia zostają zachowane, więc później nadal można je znaleźć.
Jeśli potrzebujesz tylko innego terminu, zaproponuj zmianę, żeby klient zachował rezerwację.